Anna Stålnacke och Fredrik Gunnelbrand har minst sagt fullt upp. Förutom Annas succé på sociala medier, med Xshapes träningskläder samt kost- och träningsappen Livity gör de succé med Gymmet Sverige och har nu öppnat sitt tionde gym. Idag har de gym på Liljeholmen, i Sundbyberg, Luleå, Uppsala, Kiruna, Örebro, Boden och Gällivare. Det nya Gymmet öppnade nyligen upp portarna i Gustavsberg i Stockholm. Anna berättar mer om deras gym, hur man ska tänka för att få nöjda medlemmar som stannar kvar och om sin löparglädje, som åter väckts till liv genom Star Trac’s 10 TRX FreeRunner.

I början på 2024 öppnade ert nya gym, i Gustavsberg, Stockholm. Berätta mer, vilken typ av utrustning kan man hitta där?

Som alla våra gym kommer det vara en mix av olika märken och maskiner som vi verkligen tycker om. Star Tracs löpband kommer finnas på plats och vi kommer köra mycket styrkemaskiner från Nautilus. Vikter, hantlar etc har vi valt att ta från Ulteron den här gången, så det ska bli spännande att testa.

Vad var det som gjorde att ni valde Apirosport som leverantör?

Vi tränar själva på I/O i Marbella som har cardio från Star Trac och utrustning från Nautilus och vi gillar verkligen maskinerna. Löpbanden var det som vi främst fastnade för. Men självklart är övrig utrustning också superbra.

Hur har samarbetet fungerat?

Hittills inget att klaga på. Leveranser har gått smidigt och vi har haft bra kontakt vid problem som uppstått.

Ni har ju nyligen investerat i Star Trac 10 TRX FreeRunners . Dessa löpband från Star Trac är ju något av en premiumprodukt. Vad var det som gjorde att ni valde dessa?

Det är så pass stor skillnad att springa på dessa band i jämförelse med andra band att vi kände att vi måste ta in dom.

Hur har era medlemmar reagerat på löpbanden?

Superpositivt. Några med knäproblem säger att de äntligen kan springa igen. Andra beskriver det som att löpningen har blivit superenkel. Det är väldigt positivt från medlemmar helt enkelt!

Vi har förstått att du känner att du fått tillbaka löparglädjen med Freerunner. Berätta gärna hur löpbandet hjälpt till?

Från början blev jag taggad av att se våra medlemmar posta om när de sprang och allt de skrev kring löpningen, att det kändes så enkelt. Sedan körde jag mitt första pass löp-intervaller på väldigt länge och då kände jag direkt att jag saknat känslan av att ta ut sig ordentligt på löpbandet.

Vad anser ni är det viktigaste för att locka medlemmar samt behålla medlemmar?

Alla kan köpa in bra utrustning, så man kan absolut locka med det. Men vi tror att det som främst gör att folk vill stanna är hur man tar hand om sina gym. Stämningen där och gemenskapen som blir om man har bra och positiv personal som för samman medlemmarna. Bra utrustning i all ära, men personal, gemenskap och träningsglädje är det som kommer vara viktigast i slutändan.

Vad är ert bästa tips för att hålla träningsglädjen uppe och kontinuerlig hos era medlemmar?

Se till att gymmet blir som ett andrahem. Då vill man gå dit, även fast man har låg motivation, för att exempelvis träffa sina vänner. När man väl är på plats kommer man förhoppningsvis få motivation! Så därför är gemenskapen och stämningen på gymmet superviktigt!