Hotell & SPA

Ett välutrustat och modernt hotellgym lockar mer än bara hälsointresserade gäster. Att ta ett helhetsgrepp om hälsa och välbefinnande och att profilera sig som ett wellnesshotell med fokus på aktiva konferenser, kompletta gym- och träningsmöjligheter och hälsosam mat och dryck spås bli hospitalitybranschens framtid.

The wellness traveler

Att kunna träna och leva hälsosamt även på resande fot blir mer och mer efterfrågat och det internationella begreppet ”wellness tourism” är idag vedertaget i stora delar av västvärlden. Det fokus som hotellbranschen tidigare haft på sina affärsresenärer har vuxit och utökas till en helt egen gren som går hand i hand med den rådande hälsotrenden.

Idag satsar många hotell på att förnya sina gamla gym från ”nice to haves” till ”need to haves”. Moderna, kompletta gym med styrke- och konditionsavdelningar, fria vikter, ytor för funktionell träning och stretching och inte sällan möjlighet till gruppträning – allt för att möta den ökade efterfrågan hos resenärerna. Många gånger är inre välbefinnande också lika eftertraktat som möjligheten till fysisk träning och att erbjuda SPA med behandlingar och yoga är en vinnande kombination.

 

Jag vill veta mer

Jobba med wellness som koncept

Att “hälsomärka” sitt hotell och investera i gym och SPA med högre standard är mycket viktigt för att den generella rankingen ska förbättras, vilket hjälper till att locka andra gäster än enbart hälsoresenären. I många fall går det också utmärkt att öppna upp gym och SPA för allmänheten för att bredda medlemsbasen. Läs gärna om hur Hotel Öresund och Seaside Gym jobbar med detta nedan.

Tips för att lyckas med wellness som koncept:

  • Tänk holistiskt – erbjud kompletta gym- och hälsolösningar med fokus på både insida och utsida.
  • Gör det till en del av er affärsidé och låt ert hälsofokus genomsyra såväl gym- och SPA-avdelningen som konferensrummet, restaurangen och rummen.
  • Låt det ta plats! Göm inte gymmet i källaren utan låt det bli en av byggnadens höjdpunkter.
  • Använd med fördel gymmet för events och happenings, tillsammans med hotellets övriga tjänster som konferens och mat och dryck – allt i hälsans tecken.

 

Kontakta oss

Besök Seaside Gym

"Människor strävar efter att ta hand om sig på ett annat sätt idag och vi märker hur förändringen skiftar från att ”bara vilja ha ett SPA” på det hotell man bor på till att vilja ha allt: SPA, gym och hälsosam mat. Hälsa är mycket mer prioriterat idag och då kan man inte ha ett litet, slitet gym som göms nere i källaren."
Maria Månsson, marknadskoordinator Thanda Group

2018 invigde Hotel Öresund Conference & SPA i Landskrona sitt nybyggda hotell - modernt, nytänkande och med träningsfaciliteter som skulle göra vilket kommersiellt gym gröna av avund. Men så är ”wellness” också en stor del
i hotellets satsning mot att bli mer relevanta och attraktiva för både sina gäster och på marknaden i stort.

Att det fokuseras på gym och SPA är i de flestas ögon självklart då det pratas hälsa och välbefinnande, men konceptet
wellness har även letat sig in på andra delar av hotellet, inte minst i restaurangen som fått en ny köksmästare med stort hälsofokus.

Läs hela caset här

Utrustning för hotell

Star Trac 4 Series

Med Star Tracs erkänt höga kvalitet i ryggen lanserades 4 Series under 2019 - perfekt för föreningar, företag och hotell. 4 Series tummar varken på säkerhet eller design utan erbjuder högkvalitativ och effektiv träning med något färre tekniska funktioner och egenskaper än 8 och 10 Series.

Se video

ZIVA Strength & Performance

ZIVA är ett av branschens mest välkända varumärken inom fria vikter, funktionell träningsutrustning, riggar, racks och övriga tillbehör. Med bra materialval och god kvalitet håller produkterna för långvarig och tuff användning som levererar både träningsresultat och -glädje.

Se video

Nautilus Strength Instinct Series

Instinct Series är en mångsidig styrkemaskinsserie bestående av både maskiner och bänkar. Instinct Dual Series kombinerar flera övningar i samma maskin, ofta kompletterande muskelgrupper, vilket både är platsbesparande och ekonomiskt för de gym som har begränsad yta.

Alltid på Apirosport

Projektledning

Nuläges- och behovsanalys | Planering | 3D-ritning

Inför varje nytt projekt, litet som stort, ingår projektledning i form av bland annat besök på anläggningen, behovs- och nulägesanalys samt uppritning av anläggningen i 3D-program.

Finansiering på ditt sätt

Leasing | Hyra | Fakturaköp

Vi erbjuder flera olika sätt för dig att finansiera ditt köp utifrån dina förutsättningar och önskemål. Välj mellan att ta det på hyra, leasing eller att betala på faktura.

Service i världsklass

Korta ledtider | Kvalitetsserviceavtal

Hos oss får du alltid snabb och förstklassig service. Vi erbjuder även kvalitetsserviceavtal med förebyggande service en eller ett par gånger om året för dig som vill ligga steget före.